Expeditie Participatie: een georganiseerde zoektocht

Dit jaar maakten Provinciale en Gedeputeerde Staten een start met het gesprek over hoe beter en meer werk van participatie te kunnen maken. In 2022 staat het schrijven en vaststellen van participatiebeleid op het programma. Op weg daarnaartoe is het belangrijk om samen met Groningers de zoektocht aan te gaan om te kijken hoe het samenspel tussen provincie en inwoners beter kan.

Beter en meer werk maken van participatie staat daarbij voorop! Dat er nog
meer mensen mee kunnen praten over en invloed kunnen hebben op plannen voor Groningen.

Onder de noemer Expeditie Participatie beginnen we gezamenlijk aan deze zoektocht. Want de echte experts wonen natuurlijk in Scheemda, Uithuizen, Noordhorn of een andere plek in Groningen.

2022 staat in het teken van sámen bouwen aan vertrouwen en aan een sterke
provinciale democratie. Dat doet de provincie samen met gemeenten. Om te waarborgen dat ambtenaren, volksvertegenwoordigers en bestuurders vanuit goede relaties met Groningers aan  de slag gaan.

Het proces van de Expeditie Participatie, de verslagen van bijeenkomsten, alle bouwstenen en verhalen zijn zichtbaar op deze project-website ‘Expeditie Participatie’. Werken aan participatie is niet klaar na vaststelling van beleid of een verordening. Sterker nog: dan begint het échte werk!